Csoportosan elkövetett garázdaság miatt nyomoznak a DVTK-mérkőzés végi verekedés után

Megosztás

Hasonlóra legutóbb csaknem negyed évszázada volt példa egy diósgyőri mérkőzést követően.

Mint arról mi is beszámoltunk, verekedés tört ki a vasárnapi Nyíregyháza-Diósgyőr NB2-es labdarúgó-mérkőzést követően. A két egymással szemközti kapu mögé elhelyezett tábor már a kezdés előtt egymásnak üzengetett, ahogy drapériára festett feliratokban sem volt hiány – írja a boon.hu a hosszú ideje tartó viszály újabb felvonásáról.

A nyíregyházi fanatikusok közül 30-40-en aztán a meccs végén megindultak a klubház felőli lelátón a diósgyőriek felé. A vendég szektorban lévők is felvették a kesztyűt, leküzdötték a kerítés akadályt, egy részük a lelátón felvette a harcot a hazaiakkal, egy részük a pálya felől támadott. Néhány ütés váltás történt, de aztán a túlerőben lévő diósgyőriekkel szemben a szabolcsiak visszavonulót fújtak. Nem sokkal később pedig a készenléti rendőrség tagjai is bevonultak a stadionba, ők is közreműködtek a rend helyreállításában.

boon.hu értesülése szerint egyébként a nyíregyháziakat ,,vendégmunkások”, lengyel szurkolók is erősítették.

A Borsod24 megkeresésére a rendőrség is nyilatkozott a vasárnap esti eseményekkel kapcsolatban:

“Tájékoztatom, hogy az ügyben a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Tájékoztatom továbbá, hogy tekintettel a folyamatban lévő büntetőeljárásra, kérdéseivel kapcsolatban bővebb tájékoztatást nem adunk.”

A boon.hu egy érdekességet is hozott a történtek kapcsán: mint írják, ehhez hasonló, stadionon belüli ütésváltásra a diósgyőri tábor történetében több mint 24 éve nem volt példa. Konkrétan legutóbb 1999. március 20-án, az 1-1-re végződő Diósgyőri FC – Újpest FC mérkőzés előtt történt ehhez hasonló incidens, amikor a régi stadion rekortán pályáján csapott össze a két klub szurkolóinak kemény magja.

A diósgyőri és nyíregyházi szurkolók között is évtizedes ellentét feszül. Ezt bizonyítja az alábbi videó is, amelyhez hasonlót bőven lehet még találni a videomegosztókon, s amelyen hallható strófát szinte minden hazai mérkőzés előtt elénekli a kemény mag:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek